Adja meg tartózkodási helyét a távolságok megjelenítéséhez:    

Szobaárak

Régió:

FOGLALÁS

Foglalás kezdete:

Foglalás vége:

Felnőtt(ek):

Gyermek(ek):

Név:

Email:
Foglalásról visszaigazoló levelet ide fogjuk küldeni.
Ország:

Ir.szám, település:

Utca, házszám:

Telefonszám:
Bármilyen probléma esetén ezen a számon keresünk (példa: +36701234567)

Fizetőeszköz:

Megjegyzés:

Foglalás elküldése!

Dobó tér

     
Információ

Cím: Minden út a Dobó térre vezet

Nyitva tartás:
Hétfő:   0 - 24
Kedd:   0 - 24
Szerda:   0 - 24
Csütörtök:   0 - 24
Péntek:   0 - 24
Szombat:   0 - 24
Vasárnap:   0 - 24
Részletes leírás

Eger város szíveként tekinthetünk a barokk stílusú Dobó István térre, ahová több különböző irányból futnak a belváros keskeny utcái. Kedvelt találkozóhely, megannyi művészeti, kulturális rendezvények helyszíne. A tér közepén Dobó István szobra magasodik kivont szablyával, bal oldalán a bátor Mekcsey István, aki félelmet nem ismerve ellenség után néz, jobb oldalon pedig egy hős egri nő éppen követ dob a törökökre. A várkapitány harcosának lábánál fekvő török zászló és az emlékművet körülölelő lánccal összekötött 8 golyó a győzelmet szimbolizálja a 80 000 katonából álló török hadsereg felett. A Dobó teret az Eger patak fölött emelkedő híd köti össze a Kis Dobó térrel. Eredetileg itt volt a határ Heves és Borsod megye között, ahol 1807-ig adót kellett fizetni a hídtól balra található vámházban, mely ma étteremként működik.

Ha megéheztünk nem kell messzire mennünk, hiszen számos, mindkét teret körülölelő éttermek és kávézók közül válogathatunk, ahogyan azt egyik egri borászunk is megmondta:

„Szerencsés város Eger, illetve mázlisták az egriek, mert az összes csúcséttermük tényleg rövid sétára található egymástól. Előfordul, hogy csak 100-150 métert kell botorkálni annak, aki újabb és újabb gasztronómiai rácsodálkozásra vágyakozik…” (http://hvg.hu/elet/20160505_Gasztro_seta_Egerben)

Értékelések

Még nincs egyetlen értékelés sem.

Értékelés írása

Értékelés írásához be kell jelentkezni!