Adja meg tartózkodási helyét a távolságok megjelenítéséhez:    

Szobaárak

Régió:

FOGLALÁS

Foglalás kezdete:

Foglalás vége:

Felnőtt(ek):

Gyermek(ek):

Név:

Email:
Foglalásról visszaigazoló levelet ide fogjuk küldeni.
Ország:

Ir.szám, település:

Utca, házszám:

Telefonszám:
Bármilyen probléma esetén ezen a számon keresünk (példa: +36701234567)

Fizetőeszköz:

Megjegyzés:

Foglalás elküldése!

Kristály Imperial Hotel**** Tata

   
Információ

Weboldal: Link megnyitása

E-mail: info@hotelkristaly.eu

Cím: 2890 Tata, Ady Endre u. 22.

Telefonszám:   +3634383614

Nyitva tartás:
Hétfő:   0 - 24
Kedd:   0 - 24
Szerda:   0 - 24
Csütörtök:   0 - 24
Péntek:   0 - 24
Szombat:   0 - 24
Vasárnap:   0 - 24
Részletes leírás

A KRISTÁLY IMPERIAL HOTEL**** az “ORSZÁG LEGRÉGEBBEN MŰKÖDŐ SZÁLLODÁJA”

A Kristály Imperial Hotel**** 1766-1769 között az Esterházy család megbízásából Fellner Jakab tervei alapján épült. A kezdetben Szarka Fogadó, majd Esterházy Szálloda nevű pihenőhely a Bécs és Budapest közötti útvonal egyik fogadóállomása volt. Első ismert irodalmi említése Kazinczy Ferenc nevéhez fűződik, aki 1803-ban – Budáról Bécsbe menet – kocsis balesetet szenvedett, így kényszerűségből nyolc napot töltött a fogadóban. „Pályám emlékezete” című munkájában emlékezik meg az esetről.

Több híres ember tette tiszteletét a szállodában az évek során, úgymint:Teleky Blanka, Blaha Lujza, Jókai Mór, Kisfaludy Károly, Vörösmarty Mihály, Percel Mór, Feszty Árpád, Ferencz Ferdinánd főherceg, Heltai Jenő, Jávor Pál, Csortos Gyula, Dajka Margit, Kabos Gyula és Habsburg Ottó. Görgey Artúr fővezér az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc idején a fogadóban levő főhadiszállásáról indult 1849. május 3-án Buda ostromára.

A szálloda számos korszakot, hírnevet és mélypontot megélt, de mindig is a helyi közélet kedvelt színtere volt, itt tartották a tatai bálok, színi előadások, egyleti- és pártgyűlések többségét is.

A 2007. január végén egyedi belsőépítészeti kialakítással megújultak a két műemléki szárnyban lévő szobák. A főutcai Esterházy szárny pincéjében futó közmű vezetékek áthelyezésével és az eredeti barokk boltívek kibontásával tovább gyarapodott a vendégtér, a nagy népszerűségnek örvendő borbemutatók számára alakítottak ki hiteles környezetet.

2013. augusztus 30-án nyitottuk meg régi és új üzleti partnereink részére hotelünk Esterházy szárnya feletti padlástérben az új, 225 négyzetméteres Magnólia termet. A terem rendhagyó módon ötvözi a közel 250 éves eredeti elemeket a legmodernebb stílussal, a szálloda egészére jellemző elegancia, egyediség, és exkluzivitás jegyében.

A 2013-as év végén a műemléki épülethez csatlakozva kialakításra került a szálloda Medical wellness központja. A fejlesztés a gyógyászati-, prevenciós szolgáltatások kialakítását célozta.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Kristály Imperial Hotel**** az ország legrégebben szállodaként üzemelő, létező, ma is működő több mint 240 éves szállodája, amely a mai napig a maga pompájában tündököl a város szívében, műemlékvédelem alatt álló épületegyütteseként!

Lehetőségek
WiFi, Parkolás, Reggeli opció, Étterem, à la carte étterem, Bár, Szobaszerviz, Fedett medence, Wellnessközpont, 24 órás recepció, Poggyászmegőrzés, Széf, Kert, Terasz, Konferencia terem, Nemdohányzó szobák, Lift, Nászutas lakosztály, Légkondícionálás, Elfogad hitel- vagy debitkártyát

Értékelések

Még nincs egyetlen értékelés sem.

Értékelés írása

Értékelés írásához be kell jelentkezni!